img_0127

Alleen maar leuke dingen

Playa Cocles – volop genieten

alweer ander halve week geleden was ik op Schiphol. ergens midden in de nacht nam ik afscheid van m’n moeder, die ik huilend achterliet, ach, ik ga maar 70 dagen weg joh, dat overleefd ze wel!

inmiddels ben ik dus alweer ander halve week in Costa Rica en wat vind ik het hier geweldig. ik had weleens gehoord dat je verliefd kan worden op een land, nou, kom maar door met die vlinders want wat is het hier prachtig.

ik begon vorig weekend in San José, de hoofdstad. opzich is daar niet heel veel te zien, wat mooie kerkjes en gebouwen maar het is vooral een grote stad met winkelstraten die lijken op de Lijnbaan en de koopgoot met winkels als Levi’s en heel veel macdonalds. als blond meisje van 1.80 met een rugzak ben je zelf al een bezienswaardigheid en aangezien het hier ook om 17.00u donker wordt, bracht ik mijn eerste zaterdagavond door in het hostel met thee, veel avontuurlijker dan dit ging het deze dag niet meer worden..

het grote avontuur begon op zondag. met de lokale bus (lees: te veel mensen, met te veel backpacks, zonder airco) begon mijn tocht naar de kust. Puerto Viejo, voor de komende 5 weken. kan ik hier ook 5 jaar blijven?

Puerto Viejo is precies wat je ziet als je Caribische kust Googled. witte stranden, blauwe zee, een dorpje met overal restaurantjes en marktjes, donkere mensen met dreads tot op hun billen, overal op straat en in de winkels Spaanse muziek en iedereen loopt in te dunne, te korte, te zomerse kleding. de lucht van wiet is hier nog sterker dan in de coffeeshops in Amsterdam en iedereen is hier precies zo tranquilo als Bob Marley beschrijft in al zijn songs, don’t worry, be happy. een waar paradijsje.

mijn hostel en Spaanse school is één. de tafeltjes voor de lessen zijn dezelfde tafeltjes als waar we eten en biertjes drinken. de mensen die hier zijn, zijn bijna allemaal Nederlanders en dat maakt het eigenlijk nog leuker. no hablo Espanol, maar gewoon lekker in het Hollands. het hostelleven bevalt me eigenlijk wel. het is net Tinder, je stelt jezelf voor, vertelt wat je thuis doet en wat je nog gaat doen en dan na een paar dagen zijn ze weer weg en komen er weer nieuwe. best gezellig en vernieuwend wel.

mijn hostel staat tussen de jungle en het strand in. het is ongeveer 5 minuten fietsen naar het mooiste strand wat ik ooit gezien heb (ja, fietsen. weer lekker Hollands, dat doet iedereen hier, ik heb zelfs een eigen fiets gekocht, gelukkig heb je hier geen tramrails en kan ik dus niet, zoals in Rotterdam, op m’n bruine gezichtje vallen) en in de achtertuin is de jungle. de échte jungle en met niks te vergelijken. de Domeinen of het Kralingse bos zijn er maar lullige bosjes bij.

m’n eerste nacht werd ik dus wakker van een gek geluid. het leken op honden die al teveel hadden geblaft, of nét een paar sigaretjes te veel hadden gerookt. in de ochtend kwam ik erachter dat het brulapen waren. brulapen. zomaar in de achtertuin. inmiddels ben ik er aan gewend en denk ik dat ik bij thuiskomst er ook maar eentje ga aanschaffen voor op de Bergweg.

elke ochtend als ik wakker word, zie ik de jungle en na 10 nachten gaat dit ochtendritueeltje echt nog niet vervelen. tijdens mijn Spaanse les kruipen de luiaards door de bomen en de regen komt hier uit het niks ineens uit te lucht vallen. gek he, in het regenwoud. overal hangen bananen in de bomen en de kokosnoten zijn niet eens te tellen. als je hier naar het strand gaat, heb je niet van die vreselijk vervelende schelpjes richting de zee zoals op de Brouwersdam maar het strand ligt vol aangespoelde kokosnoten. de Dave Roelvink in mij (of ieder andere bn’er uit expeditie Robinson) vindt dat geweldig en het is dat de machete niet in m’n bikinibroekje past, anders trok ik de jungle in.

inmiddels heb ik ook al 3 avonden genoten van het Costa Ricaanse nachtleven. op dinsdag en donderdagavond is het ladiesnight in verschillende clubs. nouja, clubs. het zijn dansvloeren in de openlucht, aan de oceaan en vooral heel veel Spaanse, salsa pokkoes. mijn heupjes hebben het zwaar die avonden. op de ladiesnights zijn verschillende drankjes gratis voor de meisjes en hey, laten dat nou net baco’tjes zijn. dit in combinatie met het feit dat tequila hier maar omgerekend €0,80 kost, zorgt ervoor dat het best leuke avondjes zijn tot nu toe. lekker op de havaiana’s, in de korte broek en zonder make up, want daar is het veel te warm voor. ook heb ik al bijna 2 weken m’n haar niet geföhnd, werkelijk ondenkbaar voor iemand die mij een beetje kent, maar ach, die brulaap kijkt er vast niet naar.

maar van alleen maar drankjes drinken en op het strand liggen word je best moe. afgelopen zaterdag vond ik het daarom tijd voor iets actiefs en zijn we met een groepje uit het hostel gaan raften in het binnenland. wauw, wat een ervaring. onwijs buiten mijn comfortzone, maar zo’n ongelofelijk bucketlist dingetje. dwars door de jungle, door alle verschillende stromingen, tussendoor even een duikje en al peddelend en lachend met z’n allen naar beneden. naar de lunch. bruine bonen met rijst, typisch Costa Rica. na afloop van de reis, lijk ik op een bruine boon ben ik bang.

ik heb het dus vrij aardig naar m’n zin. ik heb nog een week Spaanse les en in de middagen vermaken wij ons prima op de vele bounty stranden die dit dorpje telt. er staan nog veel leuke dingen op de planning; een kayakuitje, een bezoekje aan een national park waar de aapjes je om de oren vliegen, en een dagje surfen. volgende week begint het werken in het Rescue Center en tussendoor wil ik nog een weekendje Panama, Bocas del Toro plannen, onder het mom; omdat we er nu toch zijn.

er komen dus nog genoeg verhaaltjes, gopro filmpjes en zonnig fotootjes online. ik hoorde dat het in Nederland best fris aan het worden is, ach een troost, op dit moment regent het hier ook. maar het is wel 30 graden en duurt slechts nog maar een paar minuten. ik ga m’n strandtas inpakken voor vanmiddag, buenos día amigos y amigas!

x-x-x

17.282 gedachten over “Alleen maar leuke dingen

 1. Oh geweldig stukje weer Ruth en wat heb je het naar je zin!!! Ga alsjeblieft een boek schrijven als je thuis komt zit me rot te lachen!!! En tuurlijk mis ik je maar met 60 appjes op een dag en het vele skypen gaat ‘t wel hoor haha! Ga genieten lieverd en pas goed op jezelf xxx

 2. Ruth wat heb je weer een leuk stuk geschreven,we genieten van je verhaal en zo te lezen geniet jij ook erg.dikke kus opa en oma vanuit het nog zonnige en droge Fuerteventura

 3. What i do not realize is in fact how you are now not really much more neatly-preferred than you might be right now. You are very intelligent. You know therefore considerably when it comes to this matter, produced me individually consider it from so many varied angles. Its like men and women are not involved unless it’s one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. At all times maintain it up!

 4. Thanks, I’ve recently been searching for info about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered so far. However, what about the bottom line? Are you sure in regards to the supply?

 5. Недавно нашел замечательную книгу про Аргентину,купил в электронном формате, после прочтения сразу захотелось посетить эту удивительную страну,правда, возможности пока нет, но вот хотя бы уже многое знаю о ней и надеюсь еще побывать. Покупал вот тут , там и электронную и печатную можно купить.

 6. En büyük markalardan mahallemizdeki bakkala kadar tümünün instagram hesabı mevcut ve buralardan müşterilerine erişiyorlar. Herhangi bir eksiklikleri için şikayetleri kabul edebiliyorlar ya da kampanyalar düzenleyerek daha çok takipçi yani potansiyel müşteriye erişmek için çalışmalar yapıyorlar. Kişisel profillerden ziyade bu yazıda sizlere ticari profiller için tavsiyelerde bulunacağız ancak platform aynı olduğu için bunları kendi profiliniz için de uygulayabilirsiniz. Bildiğimiz gibi instagram takipçi satın al hizmeti ticari profillerden çok kişisel profiller için de tercih ediliyor.

 7. Hi, I am the advertising apprentice at Peaches and Screams. We are presently attempting to delve into the vape wholesale market. Does anybody here have any kind of experience with the vape market or B2B list building? We are significantly predisposed to invest in the Global Vape Shop Database, Vape Company E-Mail List and Yoggy’s Money Vault Search Engine Scraper in order to generate our individual B2B leads. Does anyone here have any sort of knowledge with any one of the above marketing resources? Would love to listen to your thoughts and testimonials before committing myself to the investment. Additionally, I would very much appreciate any strategies for assisting us to develop our vape wholesale operation. Thanks

 8. Good day very cool website!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds additionally¡KI am satisfied to seek out so many helpful info right here in the submit, we want work out more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 9. Удивительное явление произошло в Австралии,озеро в одном городском парке сменило свой цвет и стало розовым!Увидеть озеро,прочитать как это произошло можно тут

 10. sqqkshai,A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you ought to publish more on this topic, it may not be a taboo jsevdqyie,subject but generally folks don’t talk about such subjects. To the next! All the best!!

 11. Pingback: Adidas Shoes
 12. Pingback: nike air max 2018
 13. Pingback: custom nfl jerseys
 14. Pingback: Air Max 2019
 15. A person essentially lend a hand to make critically
  articles I might state. This is the very first time I
  frequented your website page and so far? I surprised with
  the research you made to create this particular submit
  amazing. Great process!

 16. Pingback: Nike Store
 17. Pingback: NFL Jerseys Cheap
 18. Unquestionably believe that which you stated.
  Your favorite justification seemed to be on the web the easiest thing to be aware
  of. I say to you, I definitely get irked while people
  consider worries that they just do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing
  without having side effect , people could take a signal. Will likely
  be back to get more. Thanks

 19. Pingback: Balenciaga UK
 20. Pingback: Nike Air VaporMax
 21. Pingback: Yeezy
 22. Pingback: Yeezy Shoes
 23. Pingback: air jordans
 24. Pingback: cheap jordans
 25. Pingback: Yeezy Shoes
 26. Pingback: Pandora UK
 27. Pingback: air jordan 4
 28. Pingback: Yeezy 350
 29. Pingback: authentic jordans
 30. Pingback: jordan 12
 31. Pingback: jordan 11
 32. Pingback: Nike Shox
 33. Pingback: Nike Outlet Store
 34. I like this website very much, Its a real nice berth to read and get information. “From now on, ending a sentence with a preposition is something up with which I will not put.” by Sir Winston Churchill.

 35. Pingback: retro jordan 33